Resevillkor

Resevillkoren avser köp av flygbiljetter för personer som är över 18 år. Flygbiljetten är personlig och kan inte överlåtas till en annan person.

Det är resenärens ansvar att kontrollera att uppgifterna i bokningen är korrekta gällande namn, destinationer, datum, pris m.m. på bokningssidan/i bekräftelsemailet som fås efter gjord bokning. Ev. fel skall meddelas Siam Travel på bokningsdagen. Resenären skall kontrollera att färdhandlingarna innehåller korrekt information och inom skälig tid meddela om biljetterna ej kommit fram med posten/via email. Det är också resenärens uppgift att undersöka att passet är giltigt och om visum krävs till den aktuella destinationen.

De flygbolag som Siam Travel använder, ansvarar gentemot sina passagerare enligt avtal och bestämmelser som finns angivna på flygbiljetten. Siam Travel tar således inte något ansvar för förseningar, förlorat baggage, inställda flyg m.m då detta åligger flygbolaget.

Vi reserverar oss för eventuella prisfel, felinlagda priser från flygbolagen, tekniska problem, datafel och ändringar utanför vår kontroll. Skulle något bli fel kontaktar vi dig inom 24 timmar vardagar.

För dubbelbokningar ansvaras ej då flygbolagen kan avboka samtliga platser.

Resenären behöver bevaka e-posten då vår korrespondens sker via e-mail, samt ansvarar för att korrekt e-mailadress finns hos Siam Travel.

Resenärens ansvar
Reguljärflygbolagen godtar i regel inte namnändringar, det är därför mycket viktigt att varje resenärs för- och efternamn, ålder på barn, stämmer överens med det som står i resp. pass. Vid bokning måste ni uppge rätt stavat namn, om inte finns risk att resan måste avbokas, vilket kan medföra att platserna inte går att få igen.

Vid felstavat namn kan flygbolaget ta ut ett servicearvode som i vissa fall uppgår till hela flygbiljettens pris.

Det är resenärens ansvar att kontrollera att uppgifterna i bokningen är korrekta gällande namn, destinationer, datum, pris m.m. på det bekräftelse-mail som fås efter gjord bokning. Eventuella ändringar måste påtalas omedelbart.

Flygtider
Flygtider och flygnummer är preliminära och samtliga tidpunkter för flygresor anges i den lokala tid som gäller på destinationen. Detta gäller även de tider som medföljer bekräftelsen.

Siam Travel ansvarar ej för eventuella tidtabellsändringar eller andra ändringar företagna av flygbolaget då dessa står utanför vår kontroll och heller inte alltid meddelas Siam Travel.

Kontrollera alltid med flygbolaget när du reser på egen hand och återbekräfta din platsreservation senast 72 timmar före avresan.

Flygskatter De flygpriser som visas inkluderar preliminära flygskatter som kan komma att justeras/ändras dag för dag på grund av förändringar i valutor eller skattesats i det aktuella landet/på flygplatsen.

Avbokning & ombokning
Vi behöver lyda till flygbolagens regler för avbokning och återbetalning av flygbiljetter. I regel är flygbiljetter i ekonomiklass ej återbetalningsbara medan flexibla affärsklassbiljetter är det. Ombokning kan normalt sett inte göras på en ekonomiklassbiljett medan det är fullt möjligt på en affärsklassbiljett.

För att undvika att förlora stora pengar vid sjukdom eller dylikt rekommenderar vi dig att köpa ett avbeställningsskydd i samband med resebeställningen. Kontakta oss för aktuella villkor.

Vid avbokning eller ändring utan avbeställningsskydd tas en avgift på 350 kr per biljett plus flygbolagets avgift för refundering/ändring.

Vid ombokning efter avresa kontaktas det aktuella flygbolaget lokalt på destinationen.

Överlåtelse eller namnbyte är ej möjligt. Vid felstavat namn kan flygbolaget ta ut ett servicearvode som i vissa fall uppgår till hela flygbiljettens pris.

Reklamation
Är du inte nöjd med något beträffande bokningen ber vi dig påtala detta till Siam Travel’s personal inom skälig tid. Efter hemresan inom 3 dagar. Detta för att vi ska kunna avhjälpa eventuell brist så snart som möjligt.

Eventuella problem eller anmärkningar om genomförandet av flygresan framförs direkt till flygbolaget.

SIAM TRAVEL Org.nr 830526-6143
Box 23123
10435 STOCKHOLM

Tel 08-55 11 22 95
Fax 08-55 11 23 19
E-mail info@siamtravel.se